Jobban vagyok, hasznosítani kezdem magam…

 Jobban vagyok mind lelkileg, mind fizikailag. Tegnap beszélgettem édesanyámmal és a párommal is, külön-külön. Némi sírás után megnyugodtam. Végül is… mindig is volt és lesz valahogy. Nyugodtabb vagyok. Párom Októbertől kint dolgozik, én hamarosan vizsgázom angolból, és jobban belemerülök a német nyelv rejtelmeibe. Kép-hang-írott anyaggal megtámogatva.

Valóban érzem, hogy jobban vagyok, mert már hasznosítani akarom magam.  Mivel fertőző mivoltom miatt vagyok száműzetésben, ezért mindez még nem tart vissza attól, hogy itthon tevékenykedjek. Szeretném kicsit rendbe tenni a szobánkat; ágyneműt cserélni, mosni; pakolni;portalanítani;porszívózni; felseperni és felmosni a konyhában;kimosni a mosogatót;elrakni a cipőhalmot az előszobából. Kicsit tevékenykedni, hogy magammal és a családommal is jót tegyek.  Talán még a regényemet is tovább tudom írni. Elvégre ahogy közeleg az ünnep (113 nap!), úgy gyűlnek az ötletek a továbbfűzéshez. 😉 Célul tűztem ki, hogy idén valóban befejezem. Tudom, hogy ezt már nagyon sokszor írtam, úgy átlagban minden évben! De most igyekezni fogok. 🙂 Hamarosan a blogot is folytatni fogom 🙂 Mint említettem, csak kicsivel több, mint három hónap van hátra.

Ma vagyunk a párommal 3 évesek. Különös, de nagyon jó érzés az, hogy eltelt három év, és még mindig jó, még mindig van szerelem, gyengédség, romantika, randevúk, bókok, reggelente félálomban gyengéd-meghitt összebújások. Tudom, hogy a fertőzésem miatt nem mehetünk ünnepelni, de megígérte, hogy bepótoljuk. Viszont az is biztos, hogy estére valami finom ételt készítek. Oké, igazából már azt is tudom nagyjából, hogy mit. Elkészítem az én “híres” pikáns sütőtökkrém levesemet. Eddig mindenkinek nagyon tetszett 😉

A tegnapi sütőtököt is megbolondítottam fahéj-szerecsendió-gyömbér őrleménnyel. És nagyon finom lett tőle 😉

A leveshez bevásárolok, és valószínűleg elkészítem azt a hűtőszekrényben magányosodó padlizsánt is. Találtam hozzá egy jó receptet. Íme:



sütéshez:

-Olaj



elkészítés 







  1. Hámozzuk meg és vágjuk 2 cm-es csíkokra a padlizsánt.
  2. Villával verjük fel a tojásfehérjét, keverjük el a tejföllel, és ebben a masszában forgassuk meg a padlizsáncsíkokat.
  3. A lisztet keverjük össze a felsorolt fűszerekkel, és hempergessük meg benne a padlizsánokat.
  4. Forró olajban süssük aranybarnára és papírtörlőre szedjük ki.

(Forrás: Nosalty.hu)

Kipróbálom. Remélem sikerem lesz vele. 😉

Joyo

Tovább a blogra »